Senegal firar segern över Kroatien.

Jätteskräll av Senegal – slog Kroatien

Inför mästerskapet var Senegal uträknade av de flesta. Men efter den överraskande segern igår mot Kroatien är landet nu mycket nära avancemang till nästa runda.

Få trodde nog att Senegal skulle ha något med toppstriden i grupp B att göra. Och efter att ha varit helt utan chans i VM-premiären mot Grekland (64-87), fanns det inte mycket som talade för något annat. Men efter skrällsegern mot Puerto Rico (82-75) i söndags så fortsatte afrikanerna på den inslagna vägen mot storfavoriten Kroatien under måndagen.

Senegal hade kommandot under större delen av matchen och vann välförtjänt med 77–75, mycket tack vare centern Gorgui Dieng som satte 27 poäng och slet ner åtta returer. Två matcher återstår i gruppspelet.

Måndagens övriga resultat:
Iran–Serbien 70–83
Argentina–Filippinerna 85–81
Frankrike–Egypten 94–55
Puerto Rico–Grekland 79–90
Brasilien–Spanien 63–82

Dela inlägget