NBA-stjärnan stänger inga dörrar till landslaget

Den svenske NBA-stjärnan Jonas Jerebko tackade som bekant nej till sommarens EM-kval. Men den tidigare lagkaptenen gör gärna comeback i blågult framöver.
– Jag har absolut inga dörrar stängda, säger han.

Under torsdagskvällen fanns Jonas Jerebko på plats i Stockholm när Nike anordnade “The Baddest” i Kungsträdgården. Då passade SVT på att intervjua Detroit Pistons-spelaren som hade flugits in speciellt för eventet.

Nedanför finns ett axplock från intervjun. Läs den i sin helhet och se klipp här.

Om du och de andra svenska basketstjärnorna hade varit med så är det många som anser att landslaget lätt hade tagit sig till EM-slutspel i år. Vad säger du om det?
– Som sagt det här är min viktigaste säsong i karriären och det enda jag koncentrerar mig på är NBA-säsongen och jag bryr mig inte om vad andra säger om det. Mitt fokus handlar om att göra det bästa jag kan i Detroit.

Kan du tänka dig att spela i landslaget igen?
– Jag har absolut inga dörrar stängde och vi ser väldigt ljust på svensk baskets framtid.

Detroit har missat slutspel fem år i rad. Vad är det som talar för att ni ska gå till slutspel den här säsongen?
– Det är vårt lag och vår nya coach. Jag tror att hela den mixen kommer att bli riktigt vass. Det känns väldigt bra just nu och det ska bli riktigt kul att dra igång.

Dela inlägget