Sverige avslutade med stil – slog Slovakien

Efter knappt underläge i halvtid vände Sverige sommarens sista EM-kvalmatch mot Slovakien – till seger med 83-77 (39–40).

Efter två förlängningsförluster – på de fyra inledande matcherna försvann Sveriges chanser att nå basket-EM definitivt via 86–88 hemma mot Rumänien i söndags. Därför var gårdagens match mot Slovakien betydelselös. Men det blev i alla fall svensk seger, precis som mötet i Slovakien den 17 augusti.

Lagkaptenen Thomas Massamba satte 21 poäng och var därmed poängbäst i det svenska laget.
– Tack till alla som var med och spelade i sommar. Alla, var sig de är unga eller äldre, har gett allt i 53 dagar. Det var kul att vi hade fans som förde liv på läktaren och det var skönt att få ge dem och oss själva en vinst. Vi missar EM 2015, men alla unga spelarna i landslaget visar att det finns en framtid för Sverige, säger Massamba till förbundets hemsida.

Matchfakta:
Sverige–Slovakien 83–77
(22–16, 17–24, 20–15, 24–22)
Poäng, Sverige: Thomas Massamba 21, Anton Gaddefors 18, Joakim Kjellbom 13, Ludvig Håkansson 8, Alexander Lindqvist 6, Martin Pahlmblad 5, Dino Pita 4, Jonathan Person 4, Tom Lidén 2, Brice Massamba 2.
Publik: 950.

Dela inlägget