Klart: Lindqvist flyttar tillbaka hem till Solna

Det har varit på gång ett tag. Men nu är det definitivt.
Landslagsforwarden Alexander Lindqvist vänder tillbaka hem till Solna Vikings.
– Det känns jättekul att vara tillbaka i Solna, säger han.

Ni som följt Basketsverige.se under våren och sommaren vet att 23-årige Alexander Lindqvist inte skulle stanna kvar i Nässjö Basket. Rykten den senaste månaden har placerat honom i Solna Vikings och idag blev också övergången helt klar, även om Lindqvist har en utlandsklausul inbakad i sitt ettårskontrakt.

Den 205 centimeter långe forwarden spelade i Solna mellan åren 2008-2011 och spåddes en lysande framtid när han därefter gick till Södertälje Kings. Där placerades han dock långt ut på bänken och utvecklingen stannade av. Men efter en lysande säsong i fjol i Nässjö så fick han en hel del förtroende i årets EM-kvaltrupp med ett snitt på 17 minuter och 5.8 poäng.
– Det känns jättekul att vara tillbaka i Solna igen. Jag har alltid trivts i klubben och det skall bli både roligt och utmanande att få en viktig roll i årets spännande lagbygge, säger Lindqvist i ett uttalande på Solnas hemsida.

Dela inlägget