Stefanie Yderström under EM i Frankrike förra sommaren.

Yderström flyttar tillbaka till moderklubben

Det blev bara en säsong i Udominate Basket för Stefanie Yderström. Nu är det klart att hon flyttar tillbaka till Södertälje och Telge Basket.
– Det känns jättebra, säger Telges klubbdirektör Robert Andersson.

24-åriga Stefanie Yderström debuterade i Telge 2007 och hann med tre säsonger i klubben innan hon valde collegespel i Miami. Förra säsongen återvände hon till Sverige och gjorde en kort sejour i Umeå. Dessvärre satte en tung korsbandsskada i december stopp för spel under våren. Nu är den tidigare EM-spelaren dock tillbaka på planen igen – redo att förstärka Telge kommande säsong.
– Det känns jättebra. Det är kul att hon känner att hon kommer hem. Det är den här cirkeln man vill sluta. Hon vill ju vidare – och är bara 24 år. Det här är ingen slutstation. Men det är roligt när det finns den lojaliteten, säger Robert Andersson till Länstidningen.

***
Under fredagsmorgonen meddelade Norrköping Dolphins att lagkaptenen Malin Aasa fortsätter i klubben minst en säsong till.
– Det känns både kul och motiverande att få spela i Dolphins denna säsong. En trygg bas är kvar från förra året, nya spännande spelare och en ny head coach. Tillsammans hoppas jag att vi kan bygga något bra och fortsätta bjuda publiken på en fartfylld och spännande basket, säger Aasa till Dolphins hemsida.

Hårdsatsande Udominate har kontrakterat den litauiske landslagsguarden Mante Kvederaviciute.
– Vi är glada att Mante väljer oss för kommande säsong, ytterligare en toppspelare som kommer till Umeå. Nu börjar vi närma oss den den trupp vi ska spela med så detta nyförvärv känns perfekt, säger tränaren Micke Blomqvist till VK:s basketblogg.

Dela inlägget