Efter misslyckandet i fjol – Colimon tillbaka i Sverige

Eco Örebro fortsätter värva nya spelare. Senast i raden av tillskott i truppen är tidigare LF-floppen – amerikanen Cliff Colimon.
– Vi är toknöjda med den här värvningen, säger Örebros ordförande Stefan Johansson.

Den 25-årige pointguarden skrev under natten till torsdagen på för fjolårets jumbo Eco Örebro. Men någon bottenplacering kommande säsong vill Närke-klubben undvika till varje pris och därför har man den här sommaren varit mycket offensiva i sin satsning på nyförvärv.

Colimon är tänkte som en spetsspelare och ordförande Stefan Johansson är mycket nöjd med påskriften.
– Vi är toknöjda med den här värvningen. Vi har fått in bra spelare tidigare, men den här värvningen var lite som grädde på moset, säger han till Nerikes Allehanda.

Cliff Colimon är en 182 centimeter lång pointguard från New York. Han spelade collegebasket på Eastern Washington (Big Sky), där han under sitt sista år blev utsedd till ligans all-star team. Sedan har han även spelat i bland annat Grekland innan han i fjol skrev på för LF Basket. Där hade han ingen större lycka och fick sparken redan i oktober. Säsongen avslutade amerikanen i finska Kouvot, men i höst återvänder alltså 25-åringen till Sverige.
– Om man ska jämföra det med fotboll, så är det som att ÖSK skulle värva en spelare från spanska ligan. Det känns ruskigt bra det här, säger Johansson nöjd till Nerikes Allehanda

Dela inlägget