Lyckad streetbasketturnering i Luleå

I helgen anordnades en streetbasketturnering inför EM-kvalet i Luleå. Det spelades bland annat 3*3-matcher, men var även flera individuella tävlingar. Ett par ligaspelare fanns dessutom på plats. Se ett bildspel från evenemanget signerat vår fotograf Cecilia Sjöberg.

Totalt deltog 20 lag där åldern varierade från 12-18 år. Både de som spelade basket, och de som aldrig gjort det tidigare fanns med. Alla var välkomna. Det var två åldersklasser, en för de som gick på gymnasiet och en för de som gick på högstadiet eller årskurs 6.

I den äldre årsklassen vann William Hansson och Jonathan Arvidsson som ska börja på basketgymnasiet och som spelat i P98-ungdomslandslaget, de spelade tillsammans med Oliver Högnelid som går på basketgymnasiet i Luleå. Trepoängstävlingen vanns av Oscar Hultmar och i stress så segrade Sofia Ericsson.

IMG_5321

vinnande laget i den yngreoliver, jonatan och williamIMG_5341IMG_5339IMG_5331

Dela inlägget