Ludvig Håkansson deppar efter förlusten under basketmatchen i EM-kvalet mellan Sverige och Lettland.

Sverige inledde med förlust – Lettland ett nummer för stort

Det “nya” svenska landslaget med Vedran Bosnic vid rodret fick en tuff start på EM-kvalet. Lettland vann ganska bekvämt med 62-50 i Luleå.
– Vi kan ge så mycket mer än vi gör, säger Tobias Borg besviket.

Till stora delar är det ett nytt landslag den här sommaren jämfört med det som spelade EM-slutspel i Slovenien förra året. Sex av tolv spelare i årets lag är nya, och när Sverige ställdes mot gruppfavoriten Lettland under söndagskvällen vägde man för lätt.

Sverige hade stora problem offensivt och låg ett tag under med hela 16-34, men man jobbade sig tillbaka och i inledningen av period nummer tre var underläget bara två poäng – då satte Lettland två raka treor, och Sverige återhämtade sig aldrig.
– Jag tycker att vi kommer in lite blekt från första början. Det är tungt att komma ikapp mot ett sådant bra lag. Men jag tycker att vi gör ett bra jobb försvarsmässigt, men gör vi bara 50 poäng framåt är det svårt att vinna matcher, säger Tobias Borg till Sportbladet.

Fler kommentarer från matchen:
– Vi måste sätta kropp på dem. Det är de som “bumpar” oss och vi började gnälla på domarna. De måste känna att de är i Sverige och spelar, säger Jonathan Person till NSD.se.

– Vi hade några chanser att komma ikapp, men det kändes som att matchen gick när Lettland satte två tuffa treor i början av fjärde quartern. Det var två skott som inte va enkla, men som vi hade behövt försvara ännu bättre. Lettland är ett topplag i Europa och när de där två treorna gick i fick de lite lättare att andas, lite lättare att spela, säger förbundskapten Vedran Bosnic till förbundets hemsida.

Matchfakta:
Sverige–Lettland 50–62
(14–21, 16–15, 10–13, 10–13)
Poäng, Sverige: Tobias Borg 11, Thomas Massamba 8, Joakim Kjellbom 6, Alexander Lindqvist 6, Jonathan Person 6, Ludvig Håkanson 5, Martin Pahlmblad 3, Brice Massamba 3, Christian Maråker 2.
Lettland: Kaspars Berzins 14, Janis Blums 13, Dairis Bertans 13, Ronalds Zakis 8, Janis Strelnieks 5, Kristaps Janicenoks 4, Rolands Freimanis 3, Janis Timma 2.
Publik: 1 636.

Dela inlägget