Så gick det i alla EM-kvalmatcher

Det var inte bara Sverige och Lettland som var i farten när EM-kvalet drog igång under söndagen. Så här gick det i övriga matcher.

I den andra matchen i Sveriges grupp (F) vann Rumänien borta mot Slovakien med 81-69. Detta sedan man vänt ett stort underläge efter den första perioden – till seger. Titus Nicoara anförde rumänerna med sina 20 poäng och åtta returer. På onsdag möts Rumänien–Sverige i Sibiu.

Island stod för en stor skräll när man hemma i Reykjavik slog Storbritannien med 83-70. Nye LF-stjärnan Haukur Pálsson imponerade stort med bland annat 24 poäng. Även Sundsvall Dragons Hlynur Baeringsson var riktigt bra med 14 poäng och 15 returer. Anmärkningsvärt är att tidigare Norrköping Dolphins-stjärnan Pavel Ermolinskij bokfördes för hela 14 assist (!).

Danmark utan flera nyckelspelare hade som väntat ingen chans borta mot Vitryssland. Vitryssland vann komfortabelt med 97-72. Södertäljes Darko Jukic var en av få i det danska laget som får godkänt. Han satte tio poäng och slet ner elva returer.

Övriga matcher:
Schweiz–Ryssland 79–77
Israel–Montenegro 97–100
Georgien–Tjeckien 73–62
Portugal–Ungern 38–58
Polen–Tyskland 68–67
Österrike–Luxemburg 84–76
Bulgarien–Holland 53–62
Makedonien–Belgien 76–73

Dela inlägget