“Nu har vi tre av Sveriges största talanger”

De 19-åriga supertalangerna Johan Löfberg och Lukas Bergäng har skrivit på för Eco Örebro.

Tidigare under sommaren kunde vi rapportera att Eco Örebro var på jakt efter de bägge baskettalangerna Johan Löfberg och Lukas Bergäng. Nu har duon skrivit på ett var sitt tvåårskontrakt.
– Det är verkligen en fjäder i hatten för vår del. Tillsammans med Axelsson (Mikael) har vi nu tre av Sveriges största talanger på tvåårskontrakt, säger sportchefen Stefan Johansson till Nerikes Allehanda.

Båda spelarna kommer från Italien, där de varit ungdomsproffs, och är dessförinnan fostrade i KFUM Göteborg. Under sommaren har båda dessutom deltagit i U20-EM där Örebro-tränaren Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis fanns med som assisterande förbundskapten.

211 centimeter långe Bergäng kan spela som powerforward och center medan Johan Löfberg, som är drygt två meter, i första hand spelar som small forward.
– Jag och “Jotti” har pratat mycket och sagt att vi inte ska hasta fram något som blir fel, men att vi tror att de kan vara redo för stora roller i rotationen redan den här säsongen, säger Johansson till Nerikes Allehanda och fortsätter:
– De har inte spelat den här typen av seniorbasket tidigare, men att som Johan spela i Sienas U20-lag och dessutom träna med klubbens A-lag som spelat i euroleague är nog så stort. Det är inte tu tal om att de kan palla att ha stora roller även här, även om man inte ska underskatta den svenska ligan.

Dela inlägget