Centern Carl Engström är ett stort frågetecken inför söndagens kvalmatch.

Landslagscentern skrev på för mästarna: “Han passar oss perfekt”

Landslagscentern Carl Engström är klar för Södertälje Kings. Efter fyra år på University of Alabama lämnar 22-årige Engström USA för att flytta hem till Sverige.
– Han kan nå en väldigt hög nivå som spelare, säger tränaren Vedran Bosnic.

Det blir som det ryktats om ett bra tag. Carl Engström stod mellan att välja att återvända till college för ett sista år – eller att spela i Basketligan för Södertälje. Han valde det sistnämnda.
– Vi påbörjade diskussionen med honom redan i början av sommaren. Det har känts väldigt nära, men han ville fundera ordentligt, säger Södertäljes sportchef Robert Andersson till Länstidningen.

Anmärkningsvärt är att 22-åringen bara spelat basket seriöst i fem-sex år. Fram till han var 17 år var det handboll som gällde för Ystad-killen. Men utvecklingen har gått i en rask takt och under landslagsträningarna i Södertälje har han imponerat så pass att han nu kontrakterats.
– Vi var väldigt imponerade. Och efter det har han gått framåt väldigt mycket i landslaget, så det blir häftigt att se vad han kan göra i Kings, säger Andersson till tidningen.

Så här säger Södertäljes tränare, tillika förbundskapten Vedran Bosnic om nyförvärvet:
– Vi har följt honom flera år, och visat intresse. Han är en stor spelare som kan hjälpa oss mycket. Nu har jag inte jättestort fokus på spelarna individuellt i landslaget, men han har utvecklats mycket sedan vi började i juli.
– Han visar en stor potential, men har mycket jobb framför sig. Men han kan nå en väldigt hög nivå som spelare. Det är en bra kille som arbetar hårt och vill utveckla sig som basketspelare. Han passar oss perfekt.

Dela inlägget