Dansk landslagsman klar för Örebro

Eco Örebro har hittat Mario Pesuts ersättare – den 25-årige danske landslagsguarden Mikkel Plannthin.
– Vi känner oss trygga i vårt val, säger klubbens ordförande Stefan Johansson.

Tidigare under sommaren meddelade succéguarden Mario Pesut att han lämnar Närke och Eco Örebro for att fortsätta sin karriär i Jämtland Basket. Han ersätts av danske landslagsspelaren och pointguarden Mikkel Plannthin.
– Det är en otroligt viktig position vi pratar om. Pointguarden är ju coachens förlängda arm så det är oerhört viktigt att man har kvalitetsspelare där. Vi känner oss trygga i vårt val, säger Stefan Johansson till Nerikes Allehanda.

25-åringen kommer närmast från spel i slovakiska topplaget BC Prievidza. Innan dess tillhörde han danska Svendborg Rabbits. Han har även flera gånger spelat EM-kval med Danmark. Kontraktet gäller över kommande säsong.
– Han kommer från en vinnarkultur och det är viktigt för oss. Han har spelat tre finaler i rad. Två i Danmark och en i Slovakien. Han har haft stora roller i alla sina tidigare lag, säger Johansson till tidningen.

Dela inlägget