Frida Fogdemark i en match med Telge innan flytten till USA.

Fogdemark flyttar hem till Telge

Efter fyra år med collegebasket i USA har Frida Fogdemark bestämt sig för spel med moderklubben Telge Basket.
– Det känns som en nytändning, säger hon.

Den 185 centimeter långa forwarden Frida Fogdemark har under sommaren flyttat hem till Sverige och Södertälje. I helgen blev det klart att hon återvänder till Täljehallen och Telge Basket där allt en gång började.
– Precis som tidigare är jag fortfarande en skytt, men en bättre skytt. Och så har jag blivit mycket starkare än jag var innan jag åkte till college, säger 22-åringen till Länstidningen.

Under de sista två åren på Georgia Tech blev det ganska få minuter på planen, men konkurrensen om speltid var stenhård.
– Vi hade ett väldigt bra lag och jag hade ändå möjligheten att träna med bra spelare, säger Fogdemark.

Vad lockar med att spela i Telge igen?
– Jag har knappt varit hemma de senaste åren, inte ens på somrarna, så det ska bli skönt att vara nära vänner och familj. Och så känns det som en nytändning. Jag vill självklart
hjälpa laget till en bättre säsong än de två senaste.

Hur ser du på lagbygget?
– Självklart behöver vi fler spelare och öka bredden i truppen. Men jag tycker ändå att vi har en stark grund med Josefin Olheim och Jennifer Stjärnström, de är duktiga spelare och bra personer, säger 22-åringen till Länstidningen.

Dela inlägget