“Det är en dröm som slår in”

I helgen drog Nässjö Basket igång säsongen 2014/15. Och en som har stora förväntningar på vintern är nye amerikanen Dartaye Ruffin.
– Jag har väntat på denna dag länge, säger han.

Mycket har hänt i Smålandslaget sedan säsongen tog slut tidigt i våras. Bland annat har en ny tränare och sju nya spelare tillkommit. I torsdags landade ett av nyförvärven, amerikanen Dartaye Ruffin.
– Jag är glad över att vara här och jag ser fram emot att det drar igång, säger Ruffin till Smålands Dagblad och fortsätter:
– Alla har varit snälla och truppen ser ut att spela bra. Jag tror vi kommer ha ett stabilt lag.

Dartaye Ruffin mäter 203 centimeter och kommer närmast från spel i collegelaget Drexler University. För första gången ger han sig nu ut som professionell basketspelare.
– Det känns fantastiskt, det är en dröm som slår in. Jag har drömt om detta sedan jag var barn. Alla pratar bara om NBA hela tiden men när jag blev äldre så lärde jag mig om de professionella ligorna och nu är jag här vilket glädjer mig, säger han.

I fredags var det dags för säsongens första träning. På plats fanns alla spelare utan kanadensaren och tidigare Nässjö-spelaren Tut Ruach som ansluter senare.
– Vi kan vara väldigt nöjda med starten. Både med kvalitén men också att alla är samlade redan nu, säger nye tränaren Nemanja Jovanovic till Smålands Dagblad.

32-årige Jovanovic har tagit över huvudansvaret efter Stefan Timbus som tackade för sig efter fjolårets säsong. Han kommer närmast från Hörsholms 79ers i Danmark, men har trots sin ringa ålder även tränat lag i både Spanien och Serbien.
– Det känns som att vi har en bra bredd i laget. Jag tror att ett problem förra året var det saknades bredd. Mina förväntningar på säsongen är att vi åtminstone kommer nå slutspel. Sedan får vi se om vi kan överraska mer än det, säger Jovanovic.

Dela inlägget