Trots nya förluster – Bosnic nöjd med spelet: “Stort steg framåt”

I helgen går förberedelserna inför EM-kvalet in i sitt slutskede. Det svenska herrlandslaget reser på torsdag till Polen för en fyrnationsturnering mot värdlandet Polen, Iran och Portugal.

Efter dubbla förluster mot Belgien och nu senast två förluster mot Bosnien-Hercegovina jagar Vedran Bosnic och hans mannar sommarens första seger när man reser till Polen. Även om det blivit idel med förluster så här långt är förbundskapten Bosnic inte speciellt orolig inför EM-kvalet som startar den 10 augusti.
– Dessa två matcher mot Bosnien gav oss bra vibbar när det gäller detta relativt nya landslag. Många spelare som ger allt hela tiden gör att jag ser positivt på framtiden. Jag hoppas vi slipper mer skador framöver och att Christian, Brice och Dino blir bättre steg för steg och bidrar till att göra laget ännu bättre, säger han i en intervju på förbundets hemsida.

Är du nöjd med lagets insats i helhet?
– Jag är väldigt nöjd. Vi gör två bra matcher mot en riktigt bra motståndare. Vi spelar 60 bra minuter av totalt 80, vilket är ett stort steg framåt jämfört med förra veckans landskamper mot Belgien.

14 spelare har varit med under träningsmatcherna hittills. Två ska bort innan den slutliga truppen till kvalet tas ut.

Så spelar Sverige i Polen:
Fredag 1/8 kl 17.30 mot Iran
Lördag 2/8 kl 20.00 mot Polen
Söndag 3/8 kl 17.30 mot Portugal

Dela inlägget