Gustav Sundström (grönt) under matchen mellan Solna Vikings och Nässjö.

Officiellt: Sundström till Norrköping

Idag blev det officiellt klart. Gustav Sundström lämnar Småland och Nässjö Basket för spel i Norrköping Dolphins.
– En ung, lovande spelare som vill komma till oss och utvecklas, säger sportchefen Jesper Sundberg.

Det har varit på gång ett tag. Men idag vid lunchtid kom signaturen på papper. 23-årige forwarden Gustav Sundström blir näste spelare in i nye tränaren Lasse Johanssons lagbygge.
– Han är en ung, lovande spelare som vill komma till oss och utvecklas. Han är allround och har inget som är signifikativt för just honom. Han skjuter bra, kan attackera korgen, spelar bra försvar och kommer passa fint in i Lasses system, säger Sundberg till Norrköpings Tidningar.

Sundström imponerade stort när han provspelade för östgötarna i juni. Och kanske blir han en ersättare för Pierre Hampton som kan vara på väg bort.
– Pierre är inte avskriven, det kan lösa sig. Men vi vet att han drömmer om spel utomlands och han har liksom inte hört av sig till oss, säger Sundberg till tidningen och fortsätter:
– En stor anledning till att vi valde att kontraktera Gustav var att vi såg samma potential i honom som i Pierre, då han kom till oss. Skillnaden är att Pierre hade en större roll i Örebro, han skulle göra poäng. Gustav hade en mer allround roll redan i Nässjö så han behöver inte ändra sitt spel med oss.

Dela inlägget