Valter Lindström, Sverige.

Klart: Sverige åker ur a-divisionen

Efter förlusten mot Tjeckien under fredagsförmiddagen står det klart att Sveriges U20-herrar åker ur högsta divisionen.

Nej, det här är ingen stark blågul landslagssommar när det gäller våra ungdomslandslag, så här långt. Först åkte U20-damerna ut ur a-divisionen förra veckan. Och efter 58-81 mot Tjeckien idag är även herrarna borta från spel i finrummet nästa sommar.

Sverige var bra med i den första halvleken och efter halva matchen stod det 41-41. Men sedan var det inget snack, och efter 9-23 i den tredje perioden blev den avslutande “tian” mest en transportsträcka mot slutresultatet. Valter Lindström blev poängbäst i Sverige med 15 poäng. Under lördagen ställs Sverige mot Ungern, förloraren där slutar sist.

Dela inlägget