Sverige på väg att ramla ur högsta divisionen

Det svenska U20-landslaget var piskade att vinna sin match mot Lettland i EM i Grekland. Så blev det inte. Förlusten betyder att man nu är mycket nära att åka ur A-divisionen.

Efter idel förluster i gruppspelet, så inledde de svenska herrarna spelet om platserna 13-20 med seger mot Montenegro (65-47) i måndags. Men två förluster senare, mot Bulgarien (57-78) och igår mot Lettland (64-75), så talar nu mycket för att Sveriges äventyr i A-EM är slut.

Tre av fyra lag åker ur och Sverige måste slå Tjeckien imorgon för att hoppet ska finnas kvar. Sedan väntar vinnaren mellan Montenegro och Ungern på lördag i en direkt avgörande match.
– Offensiv returtagning och få turnovers är något vi tar med oss i fortsättningen. Kan vi bara skjuta i bollen i anfall ska vi ha stora chanser att hålla oss kvar i A-gruppen, säger förbundskaptenen Tommie Hansson till förbundets hemsida.

Förra veckan blev det klart att DU20-laget tvingas spela i b-divisionen nästa sommar efter en mycket svag EM-turnering i italienska Udine.

Dela inlägget