De väntar för Södertälje och Borås i EuroChallenge

Nu är det klart vilka motståndare som väntar för Södertälje Kings och Borås Basket i vinterns EuroChallenge.

Danmark, Tyskland och Belgien. Bakken Bears, Fraport Skyliners och Okapi Aalstar. De kommer Borås att ställa emot när EuroChallenge startar den 4 november. Första matchen för västgötarna spelas mot Bakken Bears i danska Århus.
– Jag pratade med representanter från Bakken igår. De är danska mästare och gick vidare till de sista 16 i förra årets EuroChallenge. Aalst förlorade den belgiska finalen i våras med 2-3. Skyliners är en klassiker också. Så det känns som en väldigt bra utmaning för oss, säger Borås klubbchef Jonas Larsson.

Södertälje lottades i en grupp med italienska Enel Basket Brindisi, Ratiopharm Ulm från Tyskland och SPM Shoeters Den Bosch från Holland. De regerande mästarna inleder hemma mot Ratiopharm Ulm.
– Jag har stor respekt för alla lagen. Det är lag som håller hög europeisk nivå – alla tre. Det är en riktigt stark grupp, säger tränaren Vedran Bosnic till Länstidningen.

Även Udominate Baskets äventyr i EuroCup lottades under söndagen. De kommer ställas mot franska Villeneuve D’Ascq och UNI Györ från Ungern.

Dela inlägget