Beskedet: Europaspel för Borås och Södertälje

De regerande svenska basketmästarna Södertälje Kings kommer spela EuroChallenge i höst. Det kommer även Borås Basket att göra.

Förra veckan kunde vi berätta att det var mycket tveksamt i fall Södertälje skulle ge sig på en tredje säsong i EuroChallenge. Men nu är det klart att de svenska mästarna har ekonomin som krävs för en fortsatt satsning.
– Vi vill vara ute i Europa, som vi varit tre år tidigare och i går föll den sista pusselbiten på plats, säger sportchefen Robert Andersson till Länstidningen.

Vad handlar det om för pusselbit?
– Det har dragit ut på tiden eftersom vi verkligen ville utvärdera konsekvenserna av ett deltagande där. Men nu har vi verkligen fått det stöd vi behöver av runt en handfull partners, varav den allra sista blev klar sent i går kväll.

Precis som Södertälje kommer även Borås Basket testa vingarna ute i Europa. I damernas EuroCup är Udominate Basket anmälda. Gruppspelet lottas i München på söndag.
– Att den här satsningen är möjlig för oss att göra ska vi givetvis tacka våra sponsorer och vår trogna publik för, säger Borås klubbchef Jonas Larsson och fortsätter:
– Detta kan bli den mest spännande säsongen på mycket länge och jag hoppas att många vill se oss när vi mäter krafterna med resten av Europas elit.

Här kan du se alla lag som spelar EuroChallenge i höst.

Dela inlägget