Johan Åkesson får inget nytt kontrakt av LF Basket.

Färdigspelat för Åkesson: “Det känns tråkigt”

LF Baskets lagkapten Johan Åkesson får inget nytt kontrakt. Och nu talar allt för att han lägger elitsatsningen på hyllan.

Fjolårets säsong var en av 30-årige Johan Åkessons bästa någosin. Förutom att vara lagkapten var han en av LF:s stjärnspelare och snittade bland annat 13 poäng och sju returer. Men efter fyra säsonger i Luleå är det nu över. Något centern själv haft på känn ett tag.
– Fredrik Joulamo ringde mig och sa att det blir ingen fortsättning i LF. Det var väl ingen nyhet egentligen. Och det var ett beslut jag egentligen kanske själv hade tagit innan också, säger Åkesson till NSD.se.

Hur menar du?
– Lisa (hans fru) har sin karriär och det har vart svårt att få ihop det rent socialt. Det har inte varit aktuellt att vi ska bo på olika orter igen.

Hur känns det?
– Det är jättetråkigt. LF är, som jag har sagt flera gånger, min klubb. Det är där jag faktiskt har mitt hjärta. Det känns tråkigt, men det har varit en fantastisk tid. Luleå är mitt andra hem. Så är det bara.

Mycket talar nu för att elitkarriären är över. Eventuellt kan det bli spel i basketettan till hösten.
– Det är dags att “move on in life”, som man säger. Jag har bestämt mig för att lägga basketligaskorna på hyllan. Min prio är att vara med min kära fru och nu är målet att söka jobb någonstans. Gärna söderut i Sverige. Det är lite vemodigt att karriären kommer till någon slags ände, säger Åkesson till NSD.se.

Dela inlägget