Örebros succéguard klar för Jämtland: “Han har det jag gillar – speed”

Han var Eco Örebros bästa spelare i fjol. I vinter byter Mario Pesut Närke mot Östersund och Jämtland Basket.

Det blir Mario Pesut som tillsammans med Tyler Peters ska leda Jämtlands bakplan i hösten och vinterns ligaspel. Den unge kroaten hade en riktigt bra debutsäsong i fjol då han snittade över 13 poäng, fyra returer och fyra assist för Örebro.
– Mario har det jag gillar – speed. Han letar alltid enkla poäng under första delen av anfallet och det är en bra egenskap. Jag förväntar mig att Mario ska vara en av de ledande pointguardsen i ligan, speciellt efter jul, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke i ett pressmeddelande.

Den 24-årige kroaten ansluter till Jämtland i mitten av augusti, och är den tredje importspelaren som skrivit på den här veckan.

Dela inlägget