LeBron James bryter sitt kontrakt – blir free agent

NBA:s megastjärna LeBron James har brutit sitt kontrakt med Miami Heat och blir från och med månadsskiftet free agent.
– Vi respekterar hans beslut. Det här kom inte som någon överraskning för oss, säger Miamis general manager Pat Riley.

29-årige LeBron James, som för fyra år sedan skrev på för Miami Heat, har valt att utnyttja en klausul som gör att han kan bryta sitt kontrakt med två år kvar för att bli en så kallad “unrestricted free agent”.

Även om han brutit sitt gällande kontrakt är det inte helt säkert att James väljer bort spel i Miami nästa säsong. Hans beslut gör att han får fler valmöjligheter och att andra lag nu får förhandla med James om ett kontrakt, men Miami kan också erbjuda honom ett nytt avtal.
– Att ha flexibilitet som en professionell spelare är det man vill ha. Det gäller för alla sporter, för en fotbollsspelare, en baseballspelare, en basketspelare, att ha flexibilitet och ha möjlighet att styra din framtid och din nutid. Jag är i en position att jag kan göra det, sa stjärnan enligt Aftonbladet i en intervju efter att årets säsong tog slut.

Dela inlägget