Alex Wesby återförenas i vinter med Peter Öqvist.

Klart: Stjärnamerikanen har skrivit på för LF

LF Basket har jobbat febrilt med att få klart med Alex Wesby.
Och vid lunchtid idag blev övergången från Finland officiell.

Nu är det klart med en mycket viktig pusselbit i tränare Peter Öqvists LF-pussel inför nästa säsong. Alex Wesby, som är välkänd för de flesta inom svensk och finsk basket har nu gjort klart med LF Basket.
– I Alex får vi en väldigt duktig spelare som är mycket mångsidig både defensivt och offensivt. Han är en mycket duktig försvarsspelare som kan spela försvar på många positioner och samtidigt är han hela tiden ett offensivt hot för motståndarna. Alex är också mångsidig i sitt offensiva spel, säger Peter Öqvist i ett pressmeddelande.

Att Öqvist har ett gott öga till Wesby är ingen större nyhet. Efter flera år tillsammans i Sundsvall Dragons känner de varandra mycket väl.
– Det är en enorm fördel att få Alex till LF. Han kan mitt system eftersom vi har varit tillsammans länge, och det är en viktig och betydande fördel för oss, säger Öqvist och fortsätter:
– Vi får också en lugn och trygg spelare till laget med många fina ledaregenskaper. I Sundsvall hade jag Alex och Hlynur (Baeringson) som lagkaptener. Vi får också en tuff och träningsvillig spelare som kommer att passa in mycket bra i LF-laget med alla sina positiva egenskaper, inte minst med sin breda erfarenhet.

Wesby inledde den gångna säsongen i Sundsvall innan han lämnade klubben under uppmärksammade former i november. Slutdelen av säsongen tillbringade han i finska Kataja.

Dela inlägget