Johansson tackar för sig: “Bättre någon annan tar över”

Det blir ingen fortsättning i Norrköping Dolphins för Lasse Johansson.
Efter tre år säger han hej då.
– Det är bättre att någon annan tar över, säger Johansson.

Beskedet att Lasse Johansson skulle lämna Dolphins har legat i luften ett bra tag. Men nu är det definitivt att så blir fallet. Vad han ska göra i höst och vinter är dock inte klart ännu.
– Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra i höst, om jag ska jobba civilt eller coacha ett lag. Jag har ju kontrakt som förbundskapten en säsong till, säger Johansson till NSD.

Under sina år i Östergötland har förbundskaptenen lett Dolphins till både SM-guld och silver. Bakom hans beslut ligger bland annat att klubben drar in satsningen på spel ute i Europa.
– Eftersom Dolphins som klubb, jag ska inte säga att man har ekonomiska problem, men budgeten är mycket lägre… Det kommer inte att bli någon Eurocupsatsning och även budgeten för damlaget kommer att bli mindre. Då känner jag att det är bättre att någon annan tar över, säger Johansson till tidningen.

Dolphins sportchef Jesper Sundberg respekterar Lasse Johanssons beslut.
– Vi har hoppats på att han skulle ändra sig men ändå inte trott på det. Han har inte motivation att ta ett kliv tillbaka från Euro Cup-satsningen utan vill gå vidare i sin karriär. Det respekterar jag givetvis, säger han till Folkbladet.

Dela inlägget