Frida Eldebrink satte elva poäng i segermatchen mot Polen.

Svensk seger i genrepet: “Bra att få jobba lite för det”

Efter förlust i lördags så tog Sverige under söndagen revansch på Polen. Matchen var den sista inför starten av EM-kvalet nästa helg.

– Det är alltid viktigt att vinna, det spelar ingen roll vilken match det är. Men det är under förberedelserna bra att få jobba lite för det, så man inte invaggas i någon falsk trygghet av att allt går på räls, säger den svenska förbundskaptenen Lasse Johansson till förbundets hemsida.

Sverige fick verkligen jobba för segern. Efter den första perioden låg man under med 11-17, men sedan fick svenskorna ordning på defensiven och kunde till slut vinna med 53-47. Kalis Loyd som gjorde sin blott sjätte a-landskamp, blev poängbäst i det svenska laget med 13, tätt följt av Louice Halvarsson på 12.

Nu väntar ett par dagars förberedelse till, sedan startar EM-kvalet med match på lördag i Moskva mot Ryssland.
– Vi har använt de här träningsmatcherna till att ta reda på vad vi har för spelare och va de kan. Nu ska vi sätta rollerna och det räknar jag med ger den trygghet som bidrar till att saker och ting kommer på rätt plats, säger Johansson.

Polen–Sverige 47–53
(17–11, 4–15, 10–10, 16–17)
Poäng, Sverige: Kalis Loyd 13, Louice Halvarsson 12, Frida Eldebrink 11, Elin Eldebrink 4, Anna Barthold 3, Danielle Hamilton-Carter 3, Martina Stålvant 3, Frida Aili 2, Ashley Key 2.

Dela inlägget