Grenthe fri att lämna Borås

Wictor Grenthe är om han själv vill fri att lämna Borås. Nu kan den 26-årige centern hamna i Nässjö Basket där han ska provspela.
– Jag måste tänka på mig själv i det här läget, säger Grenthe.

Kommande helg bjuder Nässjö in till try-out. Då kommer bland annat Wictor Grenthe finnas på plats. Inför den gångna säsongen flyttade 26-åringen från Södertälje till Borås för att få mer speltid, något han också fick.

Men till nästa säsong kommer det bli annorlunda då Borås nyligen kontrakterat Christian Maråker, och när det dessutom ser ut som finske guarden Roope Ahonen stannar så kommer det inte finnas samma möjlighet till speltid för Grenthe som i år.

– Tanken har väl varit att Chris (McKnight) skulle spela på position tre, och att mina spelminuter därför inte skulle påverkas så mycket av att vi har fått in Christian Maråker i truppen. Men kommer det en guard till får jag fightas bakom Maråker, McKnight och Palm. Det är väldigt duktiga spelare, säger han till Borås Tidning och fortsätter:
– Jag har absolut inget emot Borås agerande, men känner att jag har haft tre år i Södertälje där jag snittade fem minuter per match. Jag vill inte hamna i den situationen igen, och måste tänka på mig själv i det här läget.

Dela inlägget