Aili kan missa EM-kvalet

Skadeproblemen fortsätter för Frida Aili. Nu riskerar hon att missa EM-kvalet i mitten av juni. 
– Det blir jobbigare och jobbigare att studsa tillbaka, säger 26-åringen.

Landslagsguarden Frida Aili har dragit av två ledband i vänsterfoten och riskerar att missa EM-kvalmatcherna mot Holland och Ryssland i mitten av juni. 
– Jag blev rädd när jag fick ont efter den sista SM-finalen, då trodde jag att det var en ny stressfraktur. Men vi magnetröntgade och det visade sig vara två ledband som gått av, säger Aili till NSD

26-åringen flyttade inför den förra säsongen från Luleå till Norrköping och spel i Dolphins. Om det blir en fortsättning i klubben är dock mycket osäkert. 
– Jag trivs jättebra i Norrköping, men de har sagt att de inte vill satsa på Eurocup vilket är jättetråkigt. Det var ju anledningen till att jag flyttade hit, Europa känns lockande och jag strävar fortfarande efter nästa kliv.

När Sverige på fredag reser till Polen för de sista träningsmatcherna inför EM-kvalet som startar nästa vecka finns Aili med i truppen, men det är mycket tveksamt om hon spelar något då. 

Hela truppen: Malin Aasa, Frida Aili, Kadidja Andersson, Anna Barthold, Binta Drammeh, Elin Eldebrink, Frida Eldebrink, Ashley Key, Louice Halvarsson, Danielle Hamilton Carter, Kalis Loyd, Josefin Olheim, Martina Stålvant, Amanda Zahui.

Dela inlägget