Taneisha Harrison, Mark Basket.

Stora förändringar väntar i Mark Basket

Mark Basket byter ut sina amerikanskor till nästa säsong. Poängmaskinerna Marissa Kastanek och Taneisha Harrisson har gjort sitt i klubben.

Sedan tidigare står det även klart att den tjeckiske tränaren Tomas Bilek försvinner. Istället för en ensam tränare kommer klubben i höst ledas av en trio, där sportchefen Frank Alm tillsammans med Susanne Gunnarsson och Arvid Hemberg ingår. 

Poängdrottningen Marissa Kastanek får inte nytt kontrakt, men här har Mark redan gjort klart med en ersättare. Nämligen den 26-åriga amerikanskan Corin Adams som närmast kommer från Bulgarien där hon den gångna säsongen snittade 16 poäng per match. 
– Marissa var en väldigt duktig spelare, men hennes egenskaper som pointguard räckte inte riktigt till när vi mötte de bättre lagen. I Corin får vi en utpräglad pointguard som framför allt kan styra spelet, men också göra poäng, assists och steals, säger Frank Alm till Markbladet

Adams kommer till Sverige i slutet av augusti, början på september. När det gäller Taneisha Harrisson så räknar Frank Alm med att hon kommer ersättas av en mer välväxt tjej.
– Istället för Taneisha vill jag ha in en stor spelare som är bra under korgen. Det lär bli en amerikanska, men henne avvaktar jag nog med tills vi vet vad vi har i övrigt, säger han till tidningen och fortsätter: 
– De hetaste korten, som jag för diskussioner med just nu är Anna Stoltz, Paula Juhlin och Louise Noaksson. Sedan finns det ytterligare tre-fyra spelare som har visat intresse. Men jag vill inte säga vilka det är för jag tror inte att tjejerna själva vill att det kommer ut. 

Klart är i alla fall att lagkaptenen Therese Andersson Broman väntar barn och inte kommer spela under hösten. Det är även osäkert om Emeli Molin fortsätter med elitbasket.

Dela inlägget