Tredje raka segern för Sverige

Segertåget fortsätter för Sverige. Igår mot Litauen kom tredje raka försäsongssegern.
– Det viktiga är att vi blir bättre för varje dag som går och det blir vi, säger förbundskapten Lasse Johansson.
 

Efter en lite trevande inledning och underläge 9-17 sju minuter in i matchen, vaknade Sverige till. I den andra perioden vände man och i halvtid var det svensk ledning med 34-31. 

I period nummer tre gick Sverige ifrån och ledde ett tag med hela 15 poäng. Litauen vägrade dock ge upp, ett aggressivt försvarsspel gjorde att man kröp närmare och närmare. Sverige kunde dock hålla undan och vinna med 71-67.
– Jag är ganska nöjd även om vi avslutade halvknackigt och hade panik i försvaret när vi inte gjorde mål under några possessions. Det var onödigt att vi släppte in dem i matchen. Men vi kunde rotera runt på många spelare och det var extra kul att se Lollo (Louice Halvarsson, 17 poäng och 8 returer) i gammalt fint slag, säger Johansson till Sportbladet

Någon av dem som slåss om en plats som imponerade extra? 
– Binta (Drammeh) var bra i matchen och hade mycket energi när hon kom in. Danielle (Hamilton Carter) gjorde en bra insats försvarsmässigt. Det var kanske de som stack ut. Sedan fick vi några minuter på Elin (Eldebrink) och det var positivt, inga sviter och hon kunde gå de 20 minuter som vi hade planerat. 

Sverige möter Litauen igen på lördag sedan väntar träningsmatcher i Polen innan EM-kvalet mot Ryssland och Holland drar i gång. 

Matchfakta: 
Litauen – Sverige 67–71 
(17–17, 14–17, 13–24, 23–13) 
Poäng, Sverige: Louice Halvarsson 17, Frida Eldebrink 15, Binta Drammeh 10, Danielle Hamilton-Carter 8, Elin Eldebrink 6, Ashley Key 5, Anna Barthold 4, Amanda Zahui 4, Kalis Loyd 2.

Dela inlägget