Här är Gehrkes två första nyförvärv

Niklas Larsson lämnar LF Basket redan efter ett år. Under tisdagskvällen skrev han på för Jämtland Basket. Även Jesper Eliasson är klar för Östersundsklubben.

Därmed återförenas de bägge 20-åringarna med tränaren de tidigare haft i Solna Vikings.
– Niklas är en spelare jag känner väl från min tid i Solna. Förutom hans nuvarande talang och framtida potential så är den främsta anledningen till mitt val av Niklas hans personlighet, karaktär och basket IQ, säger Jämtlands nye tränare Torbjörn Gehrke i ett pressmeddelande och fortsätter: 

– Jesper är en fantastisk person på alla sätt och vis och är en av de smartaste spelare jag coachat genom åren. Han är mycket lång i sitt spelsätt och har en förmåga att både vara “i vägen” i försvaret, men också alltid stå rätt i anfall och är en fena på att plocka returer.

Larsson fick begränsat med speltid i LF Basket och snittade blygsamma 1.2 poäng på åtta minuter. 2012 utsågs han till “Årets rookie” i Basketligan. Eliasson snittade 4.6 poäng på drygt 17 minuters speltid den gångna säsongen i Solna Vikings. Båda spelarna har skrivit på för två år.

Dela inlägget