Dubblar segrar i Finland

I helgen inledde det svenska damlandslaget sitt träningsspelande inför sommarens EM-kval. Och man gjorde det på bästa tänkbara sätt. 

Grannlandet Finland stretade på bra i lördagens match i Helsingfors, men till slut kunde Sverige ändå vinna med 73-71 efter bland annat 24 poäng av storstjärnan Frida Eldebrink. 

Under söndagen blev det desto enklare för svenskorna som då vann med klara 59-40 (30-18). 
– Jag var ganska missnöjd med vår insats defensivt i går (läs lördag), men det här var klart bättre. Oavsett vilket lag man möter är det svårt att hålla dem på 40 poäng. Vi hade bättre intensitet och kommunicerade bättre. Dessutom tog vi ett bra kollektivt ansvar i returtagningen, säger förbundskapten Lasse Johansson till förbundets hemsida. 

Louice Halvarsson gjorde flest poäng, 14, följd av Ashley Key och Amanda Zahui som båda sköt i åtta vardera. Nämnde Zahui är ett av tillskotten i laget sedan EM förra sommaren. Den 20-åriga centern har gjort stor succé på college i USA. 
– Hon har utvecklats i USA, framför allt när det gäller följsamheten och rörligheten i försvar, säger Lasse Johansson till TT

Nästa helg fortsätter förberedelserna på bortaplan med dubbla matcher mot Litauen. Sverige inleder sedan EM-kvalet den 7 juni, borta mot Ryssland. Holland är tredje laget i gruppen. Gruppsegrarna samt fem av sex grupptvåor går till slutspelet i Ungern och Rumänien nästa år.

Matchfakta: 
Finland – Sverige 40–59 
(9–14, 9–16, 8–19, 14–10) 
Poäng, Sverige: Louice Halvarsson 14, Ashley Key 8, Amanda Zahui 8, Frida Eldebrink 6, Danielle Hamilton Carter 6, Anna Barthold 4, Kadidja Andersson 3, Kalis Lloyd 2, Malin Aasa 2, Josefin Olheim 2, Anna Barthold 2, Binta Drammeh 2. 

Finland – Sverige 71–73 
(15–20, 18–18, 19–13, 19–22) 
Poäng, Sverige: Frida Eldebrink 24, Louice Halvarsson 14, Kalis Loyd 13, Binta Drammeh 5, Tanya Massamba 5, Frida Aili 4, Anna Barthold 4, Malin Aasa 2, Amanda Zahui 2. 
Publik: 230.

Dela inlägget