Martin Pahlmblad och Mattias Göransson i kamp om bollen.

Färdigspelat för Göransson: “Det är bättre att lägga av på topp”

Borås Baskets forward Mattias Göransson lägger av.
– Det är bättre att lägga av på topp än att inte göra mig själv rättvisa på planen, säger han.
 

30-årige Mattis Göransson lägger skorna på hyllan, i alla fall när det gäller elitbasket. Nu satsar forwarden i stället på en civil karriär i Varberg. 
– Min fru kommer därifrån och när vi nyligen fick vårt andra barn kände vi att det vore skönt att flytta närmare någon av våra familjer. Samtidigt har jag kommit in på en VVS-utbildning, säger Göransson till Borås Tidning

Han kom till Borås 2011 och har varit med och tagit klubben till slutspel sedan dess, men nu är det alltså färdigspelat. 
– Jag har suttit och planerat men har fått inse att det inte skulle fungera att prestera min basket nästa säsong. Det är bättre att lägga av på topp än att inte göra mig själv rättvisa på planen en säsong – då står jag bara i vägen för andra, säger Göransson till tidningen.

Kommer du att sluta med basket helt och hållet? 
– Det har jag inte bestämt ännu. Varberg har ett nystartat lag i division tre som jag har varit och tränat med två gånger. 

Mattias Göranson har förutom spel i Borås även representerat Gothia, Helsingborg, 08 Stockholm och Södertälje, där han också var med och tog hem SM-guldet 2005. 

Borås sportchef Jonas Larsson säger så här till klubbens hemsida: 
– När Mattias nu lämnar Borås Basket gör han det som en klasspelare. Han har stått för energi, uppoffrande spel och hög intensitet. Han gav allt varje sekund, på både träning och match. Sedan var han en jättebra lagkamrat till alla och han har agerat utefter det som klubben står för. 
– När vi värvade honom påstod jag att han hade sina bästa år framför sig. Så blev det också. Det är sällan man ser en kille på två meter med sådan otrolig snabbhet och den nivån på sitt försvarsspel. Givetvis blir det svårt för oss att ersätta en sådan duktig spelare.

Dela inlägget