Panagiotis Nikolaidis lär stanna som tränare för Eco Örebro.

“Årets rookie” stannar i Örebro

För ett par veckor sedan blev han utsedd till “Årets rookie” i Basketligan. Nu är 19-årige Mikael Axelsson klar för två nya år i Eco Örebro.

Jumbon Eco Örebro har inlett truppbygget inför kommande ligasäsong, och man gör det genom att kontraktera centern Mikael Axelsson. En spelare som hämtades från division 2-laget Ullvi och den här säsongen blev utsedd till “Årets rookie”. Han är även i högsta grad aktuell för U20-EM som spelas i Grekland i juli. 
– Det har säkerligen varit konkurrens om honom. Får man utmärkelsen årets rookie, som röstas fram av de andra coacherna, så är man självklart intressant för konkurrenterna, säger Örebros ordförande Stefan Johansson till Nerikes Allehanda och fortsätter: 
– Det känns extra kul att kunna knyta upp honom över två säsonger, det är inte lätt att få till fleråriga avtal och får vår del har det bara hänt vid en handfull tillfällen under våra fem år i ligan. 

Mikael Axelsson är den ende spelaren som just nu har kontrakt över nästa säsong, men inom kort kommer klubben försöka knyta upp de spelare från årets trupp som man vill ha kvar. Det rör sig bland annat om 23-årige amerikanen Ronnie Boggs och den kroatiske pointguarden Mario Pesut. 
– Det pågår diskussioner och samtal. Samtidigt är importerna en process som brukar bli lite mer långdragen. Först och främst handlar mycket om de inhemska spelarna, säger Johansson till tidningen. 

Allt talar dessutom för att tränaren Panagiotis “Jotti” Nikolaidis skriver på för ytterligare en säsong. 
– Det finns ett intresse från båda parter, och vi hoppas att vi går i hamn de närmsta dagarna. ”Jotti” har påbörjat något spännande, och kontinuitet på tränarsidan är viktig i planerna framåt.

Dela inlägget