Toni Bizaca stannar hos de regerande mästarna.

Bizaca och Södertälje ställde in guldfesten

Det var dukat för stor guldfest i Stadium Arena. Då visade de regerande mästarna Södertälje Kings mästartakter och vann den sjätte finalmatchen mot Norrköping Dolphins med 77-61. 

Vi får en sjunde och helt avgörande basketfinal mellan Södertälje och Norrköping. Med kniven mot strupen och 3500 Norrköpingsfans emot sig stod Södertälje pall och vann måstematchen med komfortabla 77-61. Det var egentligen aldrig något snack, gästerna tog kommandot omgående och släppte sedan inte greppet, även om Norrköping var med i matchen poängmässigt en bit in i andra halvlek. 

Toni Bizaca var planens gigant med bland annat 31 poäng, varav 14 redan i den första perioden. Bäst i hemmalaget var Jermont Horton med 19. 
– Det finns inte mycket att säga, jag vet inte vad som hände där ute. Södertälje var så mycket bättre än oss idag och vi var inte där mentalt, men samtidigt kan jag inte ta något ifrån dom. Förhoppningsvis är vi bättre förberedda på lördag, säger Norrköpings tränare Paul Burke besviket. 

Vedran Bosnic: 
– Jag vill gratulera mina spelare. De har varit riktigt fokuserade de senaste dagarna, speciellt mentalt. Vi visste vad som väntade oss med full hall och mycket media. Jag är mycket nöjd med hur vi genomförde matchen. Hela den här serien har varit riktigt bra från första stund och båda lagen förtjänar att vinna guldet. 

Södertäljes seger betyder att matchserien avgörs i Täljehallen på lördag.

Matchfakta: 
Norrköping – Södertälje 61–77 
(18–22, 12–11, 14–20, 17–24) 
Poäng, Norrköping: Jermont Horton 19, Joakim Kjellbom 12, Pierre Hampton 9, William Walker 8, Edgars Jeromanovs 7, Jan Tomanec 4, Adnan Chuk 2. 
Södertälje: Toni Bizaca 31, Martin Pahlmblad 13, John Roberson 12, Tobias Borg 7, Assane Sene 5, Dino Butorac 4, Mantas Griskenas 3, Mike Joseph 2. 
Publik: 3 522. 

(Ställningen är 3-3 i matcher) 

Dela inlägget