Elin Eldebrink är skadad och finns inte med på träningslägret i Södertälje.

Ingen Eldebrink i Södertälje

16 spelare är kallade till första samlingen inför EM-kvalet i juni. Det svenska landslaget samlas i Södertälje för ett första träningsläger som inleder förberedelserna inför EM-kvalet som inleds 7 juni i Moskva, på bortaplan mot Ryssland. 

Från det lag som kom sjua i EM 2013 saknas fyra spelare; Elisabeth Egnell och Stefanie Yderström som på grund av knäskador definitivt inte kan spela EM-kval, Katarina Andersson, samt Elin Eldebrink. Elin Eldebrink har på grund av skada inte kunnat spela i slutskedet av säsongen med sitt franska klubblag Villeneuve D’Ascq. 
– Jag har varit i kontakt med deras klubbläkare för att få information. När Elin kommer hem genomför vi en undersökning och tar sedan ställning hur vi ska hantera hennes skada för att maximera möjligheterna för att hon ska vara redo för spel i EM-kvalet, säger förbundsläkaren Houman Ebrahimi till basketförbundets hemsida. 

Sverige har läger i Södertälje samt träningsmatcher mot Finland, Litauen och Polen inplanerade. 

Kallade spelare: 
Malin Aasa, Frida Aili, Kadidja Andersson, Anna Barthold, Binta Drammeh, Frida Eldebrink, Maria Gultekin, Louice Halvarsson, Danielle Hamilton-Carter, Ulrica Holmquist, Ashley Key, Kalis Loyd, Tanya Massamba, Josefin Olheim, Jennifer Stjärnström, Martina Stålvant. 

Sveriges spelprogram i EM-kvalet: 
7 juni: Ryssland-Sverige (Moskva), 11 juni: Sverige-Holland (Luleå), 18 juni: Sverige-Ryssland (Södertälje), 22 juni: Holland-Sverige (Amsterdam).

(Denna text är till stor del saxad från Svenska basketförbundets hemsida)

Dela inlägget