Alex Wesby återförenas i vinter med Peter Öqvist.

Wesby på väg tillbaka till Sverige?

I höstas lämnade Alex Wesby Sundsvall Dragons under uppmärksammade former. Nu kan stjärnamerikanen vara på väg tillbaka till Sverige, men inte till Sundsvall. 

Att nye LF-tränaren Peter Öqvist har ett gott öga till 34-årige Wesby är känt sedan länge. Från sidlinjen och på planen var de två av Sundsvalls guldmakare 2009. Ingen av dem finns dock kvar i föreningen, men kanske återförenas de två i LF Basket nästa säsong. 
– Just nu fokuserar jag på säsongen som jag är mitt uppe i. Sen får vi se vad som händer efteråt, säger amerikanen till Norrbottens-Kuriren

Skulle det vara ett alternativ att spela i LF Basket? 
– Ja, det hade det definitivt varit. Men först ska jag se till att försöka vinna här i Finland och sedan ta ett beslut. Det handlar inte bara om mig, men även min familj. Jag måste prata med dem och se vad som blir bäst för alla, säger Wesby till Kurirens basketblogg

Något som skulle göra 34-åringen ännu mer attraktiv på basketmarknaden är att han under sommaren gifter sig med sin flickvän som kommer från Österrike. Wesby jobbar just nu på att få österrikiskt pass och därmed räknas som EU-spelare. 
– Jag kommer att försöka få det. Men det är ingenting jag räknar med. Jag har pratat med olika personer om att fixa det och möjligheten finns att jag får österrikiskt pass. Man vet aldrig vad som händer, säger han till bloggen.

 

Dela inlägget