Efter Norrköpings seger igår står det nu 2-2 i matcher.

Utjämnat i finalserien: “Det här var vår match”

Det är utjämnat i finalserien mellan Norrköping Dolphins och Södertälje Kings. Igår vann Norrköping på hemmaplan med 88-69.
– Jag är verkligen nöjd med hur spelarna uppträdde, säger hemmalagets tränare Paul Burke.
 

Det var inget snack om vart segern till slut skulle hamna. En närmast perfekt sista period av östgötarna gjorde att slutresultatet skrevs till hela 88-69. Joakim Kjellbom var magnifik med bland annat 21 poäng, 10 assist och 9 returer. John Roberson bäst i Södertälje med 19 poäng. 
– Jag är verkligen nöjd med hur spelarna uppträdde. Det här var vår match, speciellt i andra halvlek, då gör vi det mesta rätt och spelade kanske det bästa försvarsspelet under hela säsongen. Men det här är en lång serie och de har fortfarande hemmaplansfördel, säger Paul Burke. 

Hemmalagets lagkapten Adnan Chuk var tillbaka efter vattkoppor och spelade 15 minuter, men han var riktigt trött efteråt. 
– Kul att vara tillbaka och att vi vann. Det har varit jobbigt att titta på tv när ens eget lag spelar. Nu var jag lite bättre och kunde spela några minuter, men just nu vill jag bara lägga mig och sova. 

Vedran Bosnic: 
– Norrköping är ett annat lag med Adnan på planen. Han bidrar med stabilitet och energi. Jag tycker det är för många situationer där Walker och Kjellbom dominerar för mycket. Vi spelade inte tillräckligt aggressivt, vilket gjorde att de kunde få ett övertag. Norrköping var väldigt bra och de förtjänade att vinna. 

Ställningen är nu 2-2 i matcher. Den femte matchen spelas i Södertälje på söndag. 

Matchfakta: 
Norrköping – Södertälje 88–69 
(22–22, 22–16, 23–24, 21–7) 
Poäng, Norrköping: Joakim Kjellbom 21, William Walker 20, Jermont Horton 17, Pierre Hampton 13, Edgars Jeromanovs 10, Adnan Chuk 7. 
Södertälje: John Roberson 19, Tobias Borg 17, Toni Bizaca 11, Dino Butorac 9, Assane Sene 6, Mantas Griskenas 5. Martin Pahlmblad 2. 
Publik: 2 541. 

Dela inlägget