Norrköping Dolphins Joakim Kjellbom utsågs som väntat till Årets center.

Kjellbom är “Årets center” i Basketligan

Inför torsdagens fjärde finalmatch utsågs Joakim Kjellbom till Årets center i Basketligan. 

Motivering: 
“Han är mannen i mitten, den som står bokstavligt talat i centrum. Snitten på cirka 15 poäng, nio returer och 2,5 blockade skott per match säger en hel del. Men mer säger hans spel där han i försvaret klarar att ta plats nära korgen, blocka skott och tvinga skyttar att ta andra vägar lika väl som han kan byta på en screen och jaga en liten kvick pointguard långt ute på banan. Han blir allt smartare, allt tuffare och allt bättre individuellt och för sitt lag.” 


Årets domare: Apostolos Kalpakas 
“Han värmde upp inför säsongen i Basketligan herr med att döma Basket-EM i Slovenien 2013. Det fungerade utmärkt, för under säsongen har han varit tydlig, konsekvent och kommer alltid väl förberedd till sina matcher. Han är rutinerad, saklig och har fokus på rätt sak när han dömer.” 

Årets rookie: Mikael Axelsson (klart sedan tidigare)

Dela inlägget