Livstids avstängning för Sterling

NBA meddelar nu i kväll att Los Angeles Clippers-ägare Donald Sterling stängs av på livstid. Dessutom ska han betala böter på 2,5 miljoner dollar.

Avstängningen innebär att Sterling inte får närvara på matcher och träningar eller delta på ligamöten eller i driften av LA Clippers. Han fick även 2,5 miljoner dollar i böter, vilket motsvarar 16 miljoner kronor.

Tidigare idag:

De rasistiska uttalandena från Los Angeles Clippers-ägare Donald Sterling kan stå klubben dyrt. Sponsor efter sponsor hoppar nu av NBA-laget.

Ett av de företag som bryter samarbetet med Clippers är bilföretaget CarMax. I ett uttalande skriver företaget att “uttalandena var helt oacceptabla och går emot företagets policy om människors lika värde”.

Sterling riskerar även stora böter av NBA för sitt uttalande där han i en ljudupptagning hörs säga att han ogillar att flickvännen tar med sig mörkhyade vänner till Clippers-matcher, och dessutom lägger upp bilder på sällskapet på Instagram.

Dela inlägget