Det blir ingen fortsättning för Brittany Smart i Northland.

Northland nobbar guldhjälten: “Hon ville vänta på något bättre”

Hon var en av Northlands stora guldhjältar. Men någon fortsättning i klubben blir det inte för Brittany Smart. 
– Jag vill ha spelare som vill stanna i Luleå till hundra procent, säger tränaren Jens Tillman.

Amerikanskan Brittany Smart har under flera säsonger varit en av Basketligan dams allra största stjärnor. Efter flera år i Kvarnby flyttade hon förra året till Luleå och Northland Basket. 

När Northland säkrade SM-guldet för några veckor sedan var hon Smart av de stora guldhjältarna. Men någon fortsättning i klubben blir det inte för 28-åringen som under säsongen snittade bland annat 16 poäng och sju returer. 
– Brittany sa att hon ville vänta på något bättre och då sa jag nej direkt. Jag vill ha spelare vill stanna i Luleå till hundra procent. Brittany var jättebra men att hitta amerikanska guarder brukar inte vara så svårt, säger Tillman till NSD:s basketblogg

Idag blev det även klart att Jens Tillman stannar i Northland. Tillman har skrivit på ett treårskontrakt. Det är även klart att Lydia Karlefors och Hanna Isaksson lämnar klubben. Duon får inget nytt kontrakt.

Dela inlägget