Anna Barthold och Elin Eldebrink finns båda två med i den första landslagstruppen.

Nu inleds jakten på en EM-biljett

Nästa vecka inleder det svenska damlandslaget sin resa mot EM 2015. Igår plockade förbundskapten Lasse Johansson ut en 24-mannatrupp.
– De tio som var med i EM får ingen fribiljett, säger han.
 

Det svenska damlandslaget inleder sin resa mot EM i Ungern nästa sommar med ett läger i Norrköping 3–4 maj. Samlingen i Norrköping kommer att handla om fystester och följs sedan av ett nytt läger i Södertälje 7–11 maj. 

Sveriges första match i EM-kvalet spelas 8 juni mot Ryssland. 

Så här säger Lasse Johansson om uttagningen: 
– Det är inga konstigheter i truppen. Våra behov är tillgodosedda på alla positioner och det ska gå att ta ut ett riktigt bra lag av de här 24 spelarna. De tio som var med i EM får ingen fribiljett, men vi kommer heller inte att föryngra för sakens skull. De bästa ska spela, sedan spelar det ingen roll om de är 19 eller 34 år. I den här truppen finns många riktigt bra spelare och riktigt bra konkurrens, målet är självklart att kvala in till EM 2015. 

Truppen: 
Agnes Nordström, Josefin Vesterberg, Amanda Zahui, Josefin Olheim, Anna Barthold, Kadidja Andersson, Ashley Key, Kalis Loyd, Binta Drammeh, Katarina Andersson, Chioma Nnamaka, Louice Halvarsson, Danielle Hamilton-Carter, Malin Aasa, Elin Eldebrink, Maria Gultekin, Ellen Nyström, Martina Stålvant, Frida Eldebrink, Pernilla Hanson, Frida Aili, Tanya Massamba, Jennifer Stjärnström, Ulrica Holmquist.

Dela inlägget