Fredrik Joulamo ville skriva på ett längre kontrakt med LF Basket, men klubben sa nej. Då valde 39-åringen att kliva av sitt uppdrag.

Joulamo kliver av som tränare för LF Basket

Fredrik Joulamo, som nyligen utsågs till assisterande förbundskapten för det svenska herrlandslaget, lämnar sitt jobb som tränare i LF Basket.
– Jag har kommit till en situation där jag måste välja, säger han.
 

Under måndagskvällen meddelade Fredrik Joulamo att han väljer att kliva av sitt uppdrag som huvudansvarig tränare för LF Basket och kommer att återgå till sitt ordinarie jobb som tränare/instruktör på Riksbasketgymnasiet i Luleå. 

Ett arbete han har varit tjänstledig i från de senaste tre åren. 
– Jag har kommit till en situation där jag måste välja. Det är ett val mellan två mycket hedrande och inspirerande uppdrag. Jag är glad över att jag kunnat få vara tjänstledig så pass länge, och känner stor motivation till att få ta större del i Riksbasketgymnasiets verksamhet igen, säger Joulamo i ett pressmeddelande och fortsätter: 
– Tjänsten på BG är också mer kompatibel med mitt uppdrag som assisterande förbundskapten. Jag har haft tre fantastiskt roliga och utmanande år i LF Basket, och vill gärna vara med och bygga föreningens framtid. Jag har haft diskussioner med klubben om att hitta en ny roll i föreningen, men där är inget klart ännu. 

Någon ny tränare är ännu inte utsedd, men uppgifter till basketsverige.se säger att Peter Öqvist inom kort kommer skriva på.

Dela inlägget