Borås fräcka “stöld” – kontrakterar Jämtlands drömspelare

Han var kuggen som nästa säsongs upplaga av Jämtland Basket skulle kretsa kring. Men nu väljer Adama Darboe att istället flytta söderut, till Borås.
– Jag gillar klubbens ambitionsnivå och känner att den passar mig, säger Darboe.
 

För några veckor sedan kunde vi rapportera att Jämtland väldigt gärna ville behålla sin danske stjärnspelare Adama Darboe. Östersundsklubben la fram ett lukrativt kontraktsförslag som man hade stora förhoppningar om att dansken skulle nappa på. 

Men av de planerna blir det inget. Under lördagskvällen skrev Darboe nämligen på för årets semifinalister Borås. 
– Jag hörde om Borås intresse för några veckor sedan och har känt att svenska basketligan passar mig bra. Jag har pratat lite med Pat (Ryan, tränare) och känner att vi har en gemensam syn på basket. Det känns väldigt bra att så här tidigt veta var jag ska spela nästa säsong, säger Darboe till Borås Tidning

För tillfället befinner sig den snart 28-årige dansken hemma i Köpenhamn. 
– Det är skönt att ta lite ledigt efter säsongen och bara träffa familj och vänner. Men jag känner att något saknas i livet redan nu, och det är så klart basketen. Jag ska dra igång med hård träning inom kort, och ska komma tillbaka till Sverige ännu starkare. 

Borås klubbchef Jonas Larsson till BT
– Just med tanke på att Adama är så allround var det lätt för oss att agera redan nu, med tanke på att intresset var ömsesidigt. Oavsett vad som händer i truppen längre fram i sommar kommer det att finnas bra anledningar att ha Adama i truppen. 

Enligt våra uppgifter så har den finske EM-guarden Roope Ahonen troligen gjort sitt i Borås. Minst tre klubbar, bland annat två grekiska, ska ha varit i Sverige under våren för att specialstudera finnen. 

Fem spelare har kontrakt med Borås Basket för säsongen 2014/15: 

James “JJ” Miller, Mike Palm, Chris McKnight, Wictor Grenthe och Adama Darboe.

Dela inlägget