LANSERING:

MÅNDAG 3/10 (KL 09.00)

I höst och vinter kommer du kunna se samtliga matcher i Basketligan herr på webben. Nu tar Föreningen Basketligan herr (FBh) nästa steg i att utöka bevakningen av svensk herrbasket.

Tillsammans med produktionsbolaget Sportsground är Föreningen Basketligan herr överens om ett treårsavtal med en gemensam satsning på webb-tv, där samtliga matcher i Basketligan herr kommer sändas säsongen 2016/2017.
– Jag tycker vi tillsammans med Sportsground har utvecklat den produkt vi har idag. Vi har haft ett förtroendefullt samarbete där vi genom ömsesidigt givande och tagande kommit till den position där vi kan leverera en produkt av hög kvalité. Därför känns det både tryggt och stimulerande att vi tillsammans fortsätter den resa som påbörjades i fjol. Vi är fulla av tillförsikt. Att vi också tillsammans med Svenska Basketbollförbundet kommit fram till detta beslut stärker saken, säger FBh:s styrelseordförande Roland Marklund.

Den gångna säsongen sände Sportsground och Föreningen Basketligan herr ett 50-tal grundseriematcher och cirka 30 i slutspelet. Resterande matcher sändes i egen regi av ligaklubbarna. Det nya avtalet innebär att produktion, grafik och redaktionellt innehåll kommer vara enhetligt.
– Äntligen är Basketligan herr på den position där den ska vara. Vi på Sportsground ser det här som ett långsiktigt samarbete tillsammans med Föreningen Basketligan herr. Alla tester från i fjol blev lyckosamma och har lett till att det från och med i höst finns möjlighet att se alla matcher live – med riktigt bra kvalité, säger Magnus Grahn, vice VD på Sportsground.

En nyhet är att tittaren den här säsongen får möjlighet att köpa månadsabonnemang som ger tillgång till samtliga matcher, både att se live eller i efterhand.
– Nu kan tittaren välja att antingen köpa enstaka matcher eller supporta sitt lag genom att köpa månadsabonnemang och säsongskort, säger Magnus Grahn.

– Det här är ett stort steg för alla basketvänner och för svensk basket, som hittills inte synts så mycket i riksmedia. Nu finns en möjlighet att följa sitt favoritlag, både på hemmaplan och på bortaplan, vilket många har efterfrågat. Detta i kombination med den information som vår sajt Basketsverige.se ger i form av analyser och highlights, gör att vi i Basketligan sammantaget från en bra produkt som flyttar fram vår position i det breda utbud av sport som nu erbjuds, säger Bo Sundberg, marknadsansvarig i Föreningen Basketligan herr.

Mats Carlson, ordförande Svenska Basketbollförbundet:
– Intresset för basketen fortsätter växa och avtalet om webbsändningar av samtliga matcher i Basketligan herr är en bra möjlighet för våra föreningar, spelare och sponsorer att marknadsföra både sig själva och vår sport. Alla basketälskare är bara att gratulera!